راز گمشده کاشی ایرانی سنتی
برای کاشیکاری یک متر مربع از یک مکان به 5 تا 7 کیلوگرم خمیر چسب کاشی و 3 تا 5 کیلوگرم پودر چسب کاشی نیاز است. این نوع کاشی از انتقال همرفتی حرارت در شاتل فضایی هنگام ورود مجدد به جو جلوگیری میکند. امروزه حرم از آثار آل بویه و صحن از آثار صفویه و مجموعهٔ این دو از شاهکارهای معماری اسلامی در جهان بهشمار میرود. هیچیک از پژوهشگران و مورخان بهسازی و نوسازی آستانه را -که پس از آتشسوزی انجام گرفت- به شخص معینی نسبت نمیدهند و این میرساند که اصل عمارت عضدالدوله سالم بوده و بخشی از تزیینات طعمهٔ آتش شده، سپس زیورآرایی حرم را جمع فراوانی از شیعیان و شاهان کامل کردهاند. این کار نادرشاه تأثیر ژرفی در دلهای شیعیان نهاد و جمع فراوانی از بزرگان شاعران شیعه به فارسی و عربی و تُرکی و هندی اشعاری به این مناسبت سرودند که آثار آنها در ایوان طلا به جای مانده است. سود کاستیک: (سود سوز آور- هیدروکسید سدیم) یک دندانهٔ بازی است که در تهیه رنگ آبی، زیتونی، موشی، شویدی، نیلی استفاده میشود. استفاده از شانههای سنگین جهت کوبیدن پود به خصوص در فرشهای ریز بافت که به ساختمان فرش لطمه وارد میگردد. یکی دیگر از کاربریهایی که میزان استفاده آن نیز روزبروز رو افزایش است، استفاده به عنوان کاغذ دیواری پشت تلویزیون، ال سی دی و ال ای دی میباشد که نمایی بسیار زیبا به آن میدهد.
در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۸۵ ایجاد منطقهٔ ویژهٔ اقتصادی اسلامآباد غرب مصوب و در تاریخ ۴ مهر ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در ۱۱ آبان ۱۳۸۹ قانون ایجاد منطقهٔ ویژهٔ اقتصادی مذکور از سوی رئیسجمهور وقت ابلاغ گردید؛ که در ابتدا سازمان همیاری شهرداریهای استان کرمانشاه به عنوان مجری منطقه ویژه معرفی و از تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ وظیفهٔ سازمان مسئولی به منطقهٔ ویژهٔ زاگرس اختصاص داده شد. ↑ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): تأیید ۳۶ نقطه در کرمانشاه برای احداث نیروگاههای خورشیدی ۳ مگاواتی، نوشتهشده در ۲۱ آذر ۱۴۰۳؛ بازدید در ۲۱ آذر ۱۴۰۳. ↑ «مسیر رشت به بندر انزلی و بندر پیربازار، اولین و قدیمیترین راهآهن کشور/عکس». ↑ «روزنامه ابتکار: افشای رازِ 400 ساله میدان نقش جهان و دلیل جهتگیری آن به سخن آمدنِ صفویه». ↑ ویسهوفر، ایران باستان، ۲۶۱. ↑ سجادی، محمد تقی (۱۳۷۸). بانی ساخت محمدجعفر بن محمد صادق زند از بزرگان دربار زند است. ضریح از دههزار و پانصد مثقال زر ناب و دومیلیون مثقال نقره درست شده است.
همچنین گفتهاند که ضریح را از ۸۷۵۰ مثقال زر ناب و ۱٫۵ میلیون نقره ناب ساختهاند. همچنین در آراستن حرم و کاشیکاری صحن کوشش بسیار کرد، از جمله آثار وی که تاکنون باقی است کاشیکاری ایوانالعلمای کنار رواق به سمت شمال است که به «مقامالعلماء» هم شناخته شده، در آنجا بسیاری از عالمان شیعه و برخی از بزرگان صفوی خاکاند. در هجوم ارتش بعث به نجف و حرم علوی در سال ۱۹۹۱ (میلادی) ضریح و صندوق آسیب دید. از جمله چیزهای نفیس خطی که در این آتشسوزی از میان رفت، قرآنی بود بر پوست آهو که میگویند به خط امیرمومنان در سه جلد بزرگ بوده است. سردر بابالدشت: سر در بابالدشت در انتهای راهرویی قرار دارد که قدمت آن به عهد سلجوقیان میرسد و در قسمت جنوب غربی مسجد قرار دارد و دارای چهلستون شاهعباسی، منبتکاری و طاقهای آجری است. بنا در خیابان اصلی، کنار مسجد سر بالا است و قدمت آن به دوران قاجار برمی گردد. شیخ کمالالدین عبدالرحمان عتایقی حلی نجفی که خود آتشسوزی آستانهٔ علوی را نگریستهبود، بی این که به حجم و مقدار آسیب آتش اشاره نماید، در آخر کتابش خود مینویسد: «تألیف این کتاب در محرم سنهٔ ۷۵۵ (قمری)، سال آتشسوزی در آستانهٔ علوی، پایان گرفت.» سپس افزود که عمارت آستانه در سنهٔ ۷۶۰ (قمری) تجدید بنا شد.
در سال ۷۵۵ (قمری) (۷۳۲/۳۳ خورشیدی) بخشی از آستانهٔ علوی آتش گرفت، مخصوصاً زیورآرایی دیوارها که همهاش از چوب ساج و آیینهکاری و نقاشی ارزندهای شدهبود و پردههای پرند و فرشهای آستانه همگی سوخت. آخرین تعمیرات آستانه و آیینهکاری حرم و رواقها تا سال ۱۳۷۰ قمری(۱۳۳۲ خورشیدی) انجام پذیرفت. او سپس رهسپار کربلا شد و بعد برای زیارت علی به نجف اشرف شتافت و چیزهایی گرانمایه به خزانهٔ آستانهٔ علوی اهدا کرد و همهٔ حرم و رواقها را با فرشهای ابریشمین فرش نمود و چراغوارههای زرین برای روشنایی روشنایی به حرم داد، و نیز شش صندوق خاتم در حرم نهاد. تمیز کردن سرامیک در مقایسه با کفپوش های دیگر مانند موکت ، فرش و یا چوب بسیار راحت تر است کاشی بازی قدیمی . کتیبه در برخی از واژهنامههای فارسی به آنچه با خط نسخ، نستعلیق، طغرا یا کوفی دور تا دور دیوار مسجد، مقبره و مکانهای مقدس، یا سردر دروازه امیران و بزرگان نوشته یا نقش شده باشد، معنا شدهاست. قوله تعالی:انّ اصحاب الجَنّة الیوم فی شُغلٍ قال الله تعالی یا اَیّتها النّفس المطمئنَّة اِرجعی الی ربّک راضیةً مرضیة فادخلی فی عبادی و ادخلی جنّتی. طبق کتاب خلاصهٔ ماجرا این است: سید نصرالله حائری از عالمان شیعه از مولی عبدالکریم از کتاب تبصرة المؤمنین و سید محمد صالح ترمذی متخلص به کشفی از عالمان سنی طبق سندهای درست و معتبر آوردهاند که مرة بن قیس که کافری ثروتمند بود که بسیاری از پدران و نیاکان قبیلهاش را علی کشتهبود.